asterismos
I won't hand you over to anyone anymore;
the amount of unforgivable love
What can I say? Aku ada 8 subjects untuk semester ni and agak memenatkan juga kalau 1 hari tu pack dengan kuliah. Sekarang ni pun guna internet kolej and it's just perfectly nice sebab bilik aku betul-betul line yang kuat untuk dapat connection and waktu macam ni students pergi kuliah :p

Hari Khamis memang hari favorite aku so far belajar sem 2 ni sebab kelas start pukul 2 p.m. Hohoho then memang boleh bangun lambat la. Pastu toilet and shower tak payah berebut bila ada kelas pukul 8 pagi (my housemates majority course nursing final year and they should get ready before 8 everyday)

And let's talk about kuliah. 1 subject yang aku betul-betul mengharapkan waktu kuliah tu cepat habis is Prinsip Ekonomi. I'm okay for that subject and what that I'm not okay with is the lecturer. Bahasa dia tu, aku tak suka sangat and totally harsh. Aku tak suka kalau cikgu/lecturer/pengajar guna bahasa 'kau' 'aku' when it comes to ajar student. Kalau among my friends with same ages tu boleh lagi, but someone that's older than me, I cannot.

I told my roommates pasal ni; about what I don't really like her way she teach us, and she said "dia tu dari Melaka and orang Melaka macam tu dengan bahasa— agak kasar. So, Putri jangan terasa la dengan cara dia and Putri terpaksa buang perasaan tak suka tu sebab negeri yang Putri sedang menuntut ilmu, orangnya macam ni."

Nah, I don't accept that. Ayah aku orang Melaka and bahasa dia okay je tak ada guna aku-kau. Ramai kawan ayah aku dari Melaka okay je bahasa dia? Tak semua orang Melaka macam tu kan? But still, ubah la cara menyampaikan ilmu.

My dad kalau tahu pasal ni, dia tak suka punya and he'll be like 'apa ni, guna bahasa yang kasar. dia mengajar orang and orang yang nak belajar tu menuntut ilmu' sort of. And dia boleh lagi guna 'hoi'???

The rest 7— I'm okay with it. Oh ya, so far aku rasa puas hati dengan diri aku. Ceh sebab previous post aku, aku nak apply reverse-procrastination and it totally works for me (well of course effort does pay off). Bila semua kerja aku selesai and banyak masa free, aku betul-betul tak tahu nak buat apa lepas tu. Dalam semiggu tu, hari Ahad memang aku tak usik langsung dengan kerja tutorial, assignment or everything. Memang hari aku untuk layan anime :p

Hari Sabtu/ hari yang ada 1@2 kuliah sahaja, memang cepat-cepat aku siapkan kerja on that day only. So aku tak terkejar on something. Sabtu pulak boleh la aku nak basuh and ampai baju, gosok baju and tudung siap-siap untuk weekdays, siapkan assignment, tutorial and macam-macam la.

Ahad tu memang rasa nikmat gila untuk relax ke apa. Kadang-kadang sampai pandang siling and luar tingkap tu fikir nak buat apa kalau rasa tak ada mood nak layan anime. Hahaha. Alhamdulillah.
@